Únor 2013

Chladící, mrazící boxy, sklady a technické zázemí

5. února 2013 v 14:41 | Autor |  Paluba G
Chladící a mrazící boxy se nacházely mezi krytem kotelny a ubytováním třetí třídy.
Olympic který musel nasytit tisíce pasažérů potřeboval i náležité zásoby které dokázaly pokrýt stravování na celou cestu.
Olympic čítal 21 hlavních boxů pro uchovávání čerstvosti potravin.. Každá surovina měla svoje oddělení dle své hygienické normy (oddělené skladování masa, zeleniny, mléčných produktů, květin apod.)
Do celého tohoto uskupení chlazení patřily boxy na (zeleninu, slaninu a sýry, skopové, ovoce a květiny, vejce, hovězí, ryby, drůbež, zvěřina, sklad ledu a zmrzliny..)
Mimo jiné v komplexu chlazení patřila i místnosti se strojem na led, rozmrazovací místnost.
Celé zásobování bylo vyřešeno díky nakládacím jícnům č. 4 vedoucí z paluby B až na palubu "Orlop deck" kde bylo též výložiště a sklady.
Dalším místem k ukládání zásob byly takzvané "suché sklady" ve kterých se skladovala mouka, luštěniny, obilniny, brambory (paluba E) apod.
Olympic měl i svou dílnu pro údržbu přímo při plavbě a skladování potřebných věcí pro chod.
Dílna se nacházela na pravoboku a měla z úkol údržbu lodi, vybavení a nutné opravy.
Na stejné úrovni na levoboku měl Olympic sklad barev, oleje, mazutu a dalšího)